Τι συμβαίνει όταν είστε αγχωμένοι;

Rate this item
(0 votes)
Published in health;

Όταν καταλαμβάνεστε από άγχος, αυτό σημαίνει ότι έχετε να αντιμετωπίσετε περισσότερες καταστάσεις απ' ό,τι συνήθως.

Όταν είστε αγχωμένοι, το σώμα σας αντιδρά όπως όταν βρίσκεστε σε κίνδυνο. Εκκρίνονται ορμόνες οι οποίες επιταχύνουν το ρυθμό της καρδιάς σας, σας κάνουν να αναπνέετε πιο γρήγορα και ανεβάζουν το επίπεδο ενέργειάς σας. Αυτό ονομάζεται «αντίδραση μάχης ή φυγής».

Το λίγο άγχος είναι φυσιολογικό, ακόμα και χρήσιμο και μπορεί να σας βοηθήσει αν χρειαστεί να δουλέψετε σκληρά ή να αντιδράσετε γρήγορα. Για παράδειγμα, μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε έναν αγώνα ή να τελειώσετε μια σημαντική δουλειά έγκαιρα.

Από την άλλη πλευρά, αν έχετε άγχος πάρα πολύ συχνά ή διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι συνέπειες μπορεί να είναι αρνητικές. Έχει συνδεθεί με πονοκεφάλους, στομαχικές διαταραχές, πόνους στην πλάτη και δυσκολίες στον ύπνο. Μπορεί επίσης να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, γεγονός που το εμποδίζει να καταπολεμήσει δραστικά κάποια ασθένεια. Αν έχετε ήδη έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, το άγχος μπορεί να το χειροτερέψει. Μπορεί να σας κάνει κυκλοθυμικούς, ευέξαπτους ή καταθλιπτικούς, να δημιουργήσει προβλήματα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, στη δουλειά ή το σχολείο.

 

Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το άγχος;

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να μάθετε τρόπους να διαχειρίζεστε το άγχος. Για να ελέγξετε τα επίπεδα του στρες σας:

Μάθετε τι προκαλεί στρες στη ζωή σας.

Αναζητήστε τρόπους για να το μειώσετε.

Μάθετε αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώσετε την πίεση ή τις βλαβερές της επιπτώσεις.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.