Πώς να κόψετε τα νύχια των ποδιών σας με τον σωστό τρόπο!

Rate this item
(2 votes)

Γνωρίζατε ότι η λάθος κοπή των νυχιών στα πόδια μπορεί να οδηγήσει σε νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα, μύκητες των νυχιών και πόνο στα πόδια; Ο τρόπος που κόβετε τα νύχια των ποδιών επιδρά άμεσα στον τρόπο, με τον οποίο μεγαλώνουν.

Τα υπερβολικά κομμένα νύχια μπορούν να κάνουν το νύχι να αναπτυχθει γύρω απο τον ευατο του και να μεγαλώνει ετσι δημιουργωντας σε επώδυνη διάτρηση του δέρματος και πιθανή μόλυνση. Αφήνοντας τα νύχια πάρα πολύ μακριά ενθαρύνονται να διατηρούν την υγρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε μόλυνση.

Μπερδευτήκατε; Δεν χρειάζεται. Σας έχουμε απλές συμβουλές για να κόβετε τα νύχια σας σωστά κάθε φορά.

Πώς να κόβετε τα νύχια των ποδιών

1. Επιλέξτε το κατάλληλο ψαλίδι. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ψαλίδι για τα νύχια των χεριών και των ποδιών. Ένα καλό ψαλίδι για τα νύχια των χεριών είναι λίγο πιο φαρδύ και πιο επίπεδο απ' το συνηθισμένο ψαλίδι για τα νύχια των χεριών. Να το αποστειρώνετε με οινόπνευμα μεταξύ των χρήσεων και μην το μοιράζεστε με τις φίλες σας.

2. Επιλέξτε τον κατάλληλο χρόνο. Αποφύγετε να κόβετε τα νύχια σας κατευθείαν μετά το ντους, καθώς τα υγρά νύχια είναι πιο μαλακά και πιο ευάλωτα στο σκίσιμο. Αντ' αυτού, πάντα να δουλεύετε με στεγνά, καθαρά νύχια.

3. Επιλέξτε το κατάλληλο κόψιμο. Κόψτε τα νύχια κατευθύνοντας το ψαλίδι κατά μήκος κάθε δαχτύλου του ποδιού και αποφύγετε να κάμπτετε προς τα κάτω για να στρογγυλέψουν τα νύχια, καθώς τα καμπυλωτά νύχια μπορούν να μεγαλώνουν προς τα μέσα. Κόψτε κάθε νύχι λίγο λίγο και όχι με τη μία, κάτι που μπορεί να κάνει το νύχι να γυρίσει προς τα μέσα.

4. Επιλέξτε το μήκος. Αποφύγετε να κόβετε τα νύχια πάρα πολύ κοντά, καθώς και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αν σας αρέσουν κοντά, κόψτε τα ακριβώς κάτω από την άκρη του δαχτύλου, όχι περισσότερο από ένα χιλιοστό.

5. Αν είστε λάτρεις της λίμας και όχι του ψαλιδιού...Αν προτιμάτε να λιμάρετε παρά να κόβετε, αποφύγετε να κάνετε την κίνηση μπρος πίσω με τη λίμα και αντ' αυτού κινήστε απαλά την λίμα κατά μήκος του νυχιού προς μια κατεύθυνση μέχρι να γίνει λείο.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.